Vi hjälper er med Almedalsveckan 2023

Almedalsveckan drar ungefär 40 000 nyfikna besökare till Visby varje år. År 2022 var deltagarsiffran närmare 100 000 med en ytterligare 43 000 som deltog digitalt. Det är därför ett utmärkt tillfälle att utöka synligheten för ert företag eller era nya, spännande produkter eller tjänster.

 

Almedalsveckan byter form

Inför sommaren 2023 flyttas Almedalsveckan fram en vecka och sker därför under vecka 26 mellan 27 juni och 1 juli. Formatet kommer således vara detsamma som förra året med ett femdagars program. För de arrangörer som önskar använda sig av  Almedalsveckan Play kommer detta alternativ också att finnas kvar.

Ramverk och kriterier för medverkan

För att medverka under Almedalsveckan behöver fokus för ert evenemang handla om aktuella samhällsfrågor. Evenemanget bör även följa Almedalsveckans kärnfrågor: öppenhet, tillgänglighet och ömsesidig respekt. Eftersom Almedalsveckan även är fritt från kommersiella inslag gäller det att hitta en bra ingång innehållsmässigt för att ert företag ska kunna medverka.


För att arrangera ett evenemang finns även kriterier på hur det ska utformas, evenemang ska exempelvis vara hållbara, kostnadsfria och öppna för alla.


Dags att boka boende och lokal eller markplats

För att säkra ditt deltagande under Almedalsveckan är det hög tid att börja planera sin medverkan i Almedalen. De som ansöker för sent riskerar både att bli utan markplats och med boende långt bort från Visby.


Vi på Futuense hjälper er att hitta lokal och markplats enligt era preferenser. Ni kan läsa mer om vad vi erbjuder nedan.

Slipp stressen, få professionell hjälp med allt inför veckan!

Vi på Futuense är på plats i Almedalen och hjälper er med allt från praktiska förberedelser, marknadsföring, utformning av innehåll till utvärdering av veckan. Beroende på vilket stöd ni önskar ta del av erbjuder vi fem olika paket:

 

Paket ett – praktiska förberedelser


I det första paketet ingår alla de praktiska förberedelserna inför evenemanget såväl som stöd under själva eventet. Vi hjälper er att hitta rätt lokal eller markplats för ert evenemang inklusive utformning av ansökan och de olika typerna av tillstånd som krävs. Vi organiserar även matbeställningar och bistår med teknisk hjälp inför och under evenemanget.

 

Paket två ­– marknadsföring


I paket två ingår hjälp med de praktiska förberedelserna inför och under eventet såväl som marknadsföring för att öka er synlighet. Vi ser till att ni får önskad spridning på sociala medier och i andra kanaler såsom i nyhetsbrev och på relevanta hemsidor. För att ert event ska få så stort genomslag som möjligt bjuder vi även in relevanta personer inför evenemanget.

 

Paket tre – utformning av innehåll och koncept


I paket tre ingår, utöver paket ett och två, hjälp med utformning av ert innehåll för ett framgångsrikt medverkande under Almedalsveckan. Budskap och innehåll utgör själva grunden både för deltagande under veckan såväl som för profilering av de frågor ni vill belysa. Vi hjälper er att finna rätt ingång till veckan samt med att utforma ert budskap och innehåll. För att lyfta fram ert budskap på bästa sätt tar vi fram förslag på koncept för era seminarium samt hittar och väljer moderatorer och deltagare för ert evenemang.

 

Paket fyra – utvärdering och uppföljning


I paket fyra får ni ”hela paketet”, i detta paket ingår nämligen hjälp med alla de ovanstående områdena samt utvärdering av ert deltagande för att skapa bättre förståelse om hur det fortsatta arbetet kan drivas vidare och förbättras framöver. Vi följer upp och utvärderar deltagande och resultat från veckan och stödjer er med vidareutvecklandet av era strategier.

 

Paket fem – representation och omvärldsbevakning

I de fall ni inte har möjlighet att själva medverka under veckan representerar vi på Futuense er i olika sammanhang. Vi ser till att ni får er röst hörd och att era hjärtefrågor kommer upp på agendan. För att ni ska kunna ligga steget före i de frågor som är viktiga för er eller som kan påverka er verksamhet erbjuder vi också omvärldsbevakningen på plats.

 

Om ni önskar stöd med enbart delar av paketen är det inga problem – vi skräddarsyr även paket enligt era preferenser!

Vill ni ha hjälp med enbart ett eller några av paketen?


Tveka inte att höra av er för mer information på hur ert evenemang kan bli det bästa möjliga!

 
 
 
 
 
 
unsplash