PRAKTISERA HOS OSS

Praktik på Futuense

Vi har redan fyllt praktikplatserna för vårterminen 2024. Praktikansökningar för hösterminen 2024 öppnas under våren.


Är du intresserad av politik och hållbarhetsfrågor? Vill du lära dig mer om politisk påverkan och lagstiftningsprocessen i Sverige och EU i verkligheten? Då är denna praktik rätt för dig. Futuense erbjuder praktik för en till två studenter vid universitet och högskolor, gärna statsvetare eller jurister. 


Om praktiken

Praktiken ger tillfälle att prova på svenskt och europeiskt lagstiftningsarbete på nära håll, genom kontakter med Regeringskansliet och riksdagen samt med EU-institutioner. I praktiken ingår också att göra omvärldsanalyser inom aktuella sakområden, ta fram underlag och förbereda utkast till rapporter. 


Önskvärd kompetens

Intresse för hållbarhetsfrågor och mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska är ett krav. Praktikplatsen ställer också krav på flexibilitet, snabbhet och egen initiativförmåga. Det är önskvärt att praktikanten har god social förmåga och kan arbeta självständigt.


Praktiken bör motsvara en termins studier på heltid. För att söka praktiken måste du vara inskriven som student vid svenskt universitet/högskola. Du ska kunna tillgodoräkna dig praktiken som högskolepoäng och vara försäkrad genom universitetet/högskolan.


Vill du veta mer om praktiken?

Kontakta oss här så berättar vi mer!